Illegaal vissen en de gevolgen daarvan.
Geachte karpervissers
KEHV de Ruischvoorn dreigt wateren kwijt te raken door onregelmatigheden die te vaak voor komen op en rond onze wateren. Oorzaken hiervan zijn:
1)Illegale visserij
Hierbij hoort en vissen zonder de juiste vergunning of nog erger zonder vergunning. Het vissen in de gesloten tijd of vissen in de nachtelijke uren op sommige wateren van ons zoals bijvoorbeeld de Leemputten te Udenhout is een groot probleem.
Ook word er helaas veel gevist op plaatsen waar niet gevist mag worden, daarbij bedoelen wij delen van de wateren die wij niet pachten maar onder beheer van andere partijen vallen bv Brabants Landschap, Natuurmonumenten of Private eigenaren. Dus kort gezegd word er gevist op verboden gebied op wateren die wij pachten, dit geeft de vissers een slechte naam, want ze houden zich toch niet aan de afspraken van de pacht, dus kan de eigenaar besluiten om de pacht niet meer te verlengen.
Het kan toch niet zo zijn dat een paar vissers die een dikke vis willen vangen hiermee voor alle vissers de mogelijkheid om legaal een dikke vis te vangen in de waag stellen, alleen maar om hun eigen ego als visser op te peppen?
En dat we dan ten gevolge daarvan alle vissen die er rondzwemmen kwijt kunnen raken omdat de pacht wordt opgezegd?
2)Vuil
Er word veel te veel rotzooi achtergelaten aan de waterkant, dit is echt schandalig en het lijkt steeds erger te gaan worden. We weten natuurlijk ook dat dit niet alleen de karpervissers doen, maar de wijzende vinger gaat meestal wel naar ons.
Vissen zonder vergunning~
Gelukkig word dit steeds minder maar gebeurd nog steeds te veel, en niet alleen door vissers die van buiten onze landsgrenzen komen
3)Stroperij
Ook dit komt helaas steeds vaker voor, we vinden steeds meer fuiken en strooplijnen in het water. Ook het op grote schaal meenemen van de gevangen vis en het overzetten van karpers blijft een probleem, de voorjaarsterfte op de Lange Jan is daar een duidelijk voorbeeld van, daar zijn illegaal karpers uitgezet!
Dus nu is onze vraag van de karperafdeling aan jullie karpervissers, wat kunnen wij samen met jullie hieraan doen?
Hoe kunnen we we er samen voor zorgen dat de bovenstaande punten minder voor gaan komen, of liever helemaal niet?
Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we onze wateren kunnen blijven pachten, en dat we onze vissen kunnen blijven vangen op deze wateren?
Het antwoord hierop ligt bij de individuele visser zelf, hou je aan de regels, die zijn er niet voor niets, en als iedereen zich aan de regels houd dan hebben we allemaal gelijke kansen om een dikke vis te vangen!
De Karperafdeling