Mijn naam is Frank van Dal en kom uit Hilvarenbeek, waar ik in 1971 tevens ben geboren. Vanaf het moment, dat ik met water en de natuur in aanraking kwam begon het allemaal. Natuurlijk ben ik begonnen met het witvissen, maar kwam al op jonge leeftijd met de interesse van de karper. Het lukte me destijds namelijk op mijn tiende jaar om met een witvishengeltje een karper op de kant te krijgen. En daar begon alle interesse in de karper met alles erom heen.
Destijds het karperen met het deeg, mais, pieren, aardappels…. En dan natuurlijk nog
het penvissen én de mooiste manier van het karperen. Ofwel met een klein korstje langs de kant. En je hartslag die daarbij héél erg omhoog ging. Aangezien je destijds ervan het apelazerus kon schrikken. Wat mooi zeg allemaal om daar nog aan te denken. En nooit die tijd heb willen missen hoor! Destijds waren er namelijk nog geen beet verklikkers. Néé hoor, dat ging met een zilver papiertje als verklikker. Hi hi hi…
Dat is voor mij namelijk nog steeds 1000 keer mooier om karper te vangen, dan met het boilie vissen van vandaag de dag.

Vanaf 1984 begon ik met het boilie vissen en vanaf 1989 naar het kanaal. Ja vanaf die tijd was het vergeleken met nu nog niet zo druk. Mocht je toch meemaken, dat er iemand op 'jouw' stek zit te vissen, dan hoort er wel een beetje respect voor elkaar te blijven. Aangezien zoiets ook wel eens anders gebeurt. En daar heb je natuurlijk nooit iets aan. En niet te vergeten om altijd je stek zuiver te houden van 'rotzooi' en als je het dan mee mocht maken om 'rotzooi' van anderen mee te moeten nemen, schaam je daar dan niet voor. Néé doe zoiets dan toch maar aub. Kijk als iedereen dat nu tenminste wil doen, dan kunnen wij daar nooit van op worden aan gesproken.
Ik zit bij de karperafdeling en in het gedeelte van jeugdvisserij. En daar is het de bedoeling om beginnende karpervissers de grond beginselen mee te geven. Het is dan ook leuk om zoiets te doen en zeker, wanneer het dan lukt om net erbij te zijn, wanneer een karper kan worden gevangen. Als het dan 'toevallig' een grote karper mocht zijn is het helemaal schitterend. Alleen heb je dat niet altijd in de hand en mag nooit het belangrijkste zijn. Je moet namelijk met iedere vis blij zijn en dan gewoon volhouden tot ooit een grotere karper eruit komt. Aangezien de aanhouder toch altijd wint!


Terug naar Bestuur.